Gulasz z papryką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest idealny na zimowe chłodne dni. Nasyci i nieźle rozgrzeje.

Składniki:

  • ● 50 dag wołowiny lub fi letów z drobiu
    ● 2 różnokolorowe papryki
    ● 20 dag pieczarek
    ● 4 ziemniaki
    ● cebula
    ● olej
    ● ząbek czosnku
    ● mały słoik koncentratu pomidorowego
    ● sól, pieprz
    ● przyprawa do gulaszu

Gulasz z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy
    i kroimy w paski lub
    dużą kostkę. Podsmażamy
    na rozgrzanym oleju.
  • 2. Pieczarki oczyszczamy
    i kroimy w plasterki. Cebulę
    i czosnek obieramy
    i drobno siekamy. Papryki
    myjemy, usuwamy gniazda
    nasienne. Miąższ kroimy
    w paski.
  • 3. Warzywa i pieczarki
    wsypujemy do mięsa.
    Chwilę smażymy. Podlewamy
    wodą i dusimy, aż
    mięso będzie miękkie. Dodajemy
    przyprawy i koncentrat
    pomidorowy.
  • 4. Ziemniaki obieramy,
    myjemy i kroimy w dużą
    kostkę. Gotujemy. Odcedzamy
    i dodajemy do gulaszu.
    Podajemy na ciepło
    z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2011

Komentarze

Podobne przepisy