Gulasz z muflona

4.48 (174 ocen)

Mięso do najtańszych nie należy ale jest warte wypróbowania ......

Składniki:

  • -dziczyzna - muflon 80 dkg
    -cebula 2 sztuki
    -marchew 2 sztuki
    -seler 1/4 sztuki
    -pietruszka 1 sztuka
    -grzyby suszone 2 sztuki
    -śliwki suszone 4 sztuki
    -żurawina suszona 2 łyżki
    -jałowiec 4 ziarnka
    -kolendra mielona 2 szczypty
    -rozmaryn 1 łyżeczka
    -tymianek 1/2 łyżeczki
    -czerwone wino wytrawne 200 mililitrów
    -bulion wieprzowy 250 mililitrów
    -ziele angielskie 3 ziarna
    -liść laurowy 2 sztuki
    -sól
    -pieprz
    -papryka mielona
    -olej do smażenia
    -maka
Wystaw ocenę:

4.48 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z muflona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć mąką.
  • 2. 2. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięso małymi partiami na brązowy kolor.
  • 3. 3. Podsmażone mięso, przełożyć do garnka, dodać rozmaryn, tymianek i podsmażoną cebulę , chwilę podsmażać razem.
  • 4. 4. Do garnka dodać, pokrojoną włoszczyznę, dolać wino, bulion, jałowiec i resztę przypraw, zmniejszyć płomień pod garnkiem, dusić około 2 -3 godziny.
    Na godzinę przed zakończeniem, wrzucić do garnka śliwki i żurawinę..
    Doprawić solą i pieprzem, można też gulasz zaciągną śmietaną.
    SMACZNEGO !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować