Gulasz z mięsa rosołowego

4.49 (142 ocen)

  • 60 min

Pewnie większość z nas nie wie co zrobić z mięsem z rosołu, odwieczny problem:) dziś proponuje gulasz, u mnie w domu smakowało.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 ugotowane podudzia z kurczaka
    1 cebula
    1 średnia cukinia
    2 pomidory
    Natka pietruszki
    3 szklanki wody
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    Sól
    Pieprz ziołowy
    Łyżka mąki
Wystaw ocenę:

4.49 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z mięsa rosołowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-21is96r 1. Mięso pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać mięso i również podsmażyć. Po chwili dodać cukinie pokrojoną w kostkę, pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę. Zalać wodą, wsypać przyprawę do kurczaka. Gotować aż cukinia będzie miękka. Dodać koncentrat.Trochę wody rozmieszać z mąka i zabielić gulasz. Przyprawić do smaku, dodać natke pietruszki i smacznego:)

Porady

Gulasz można podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami do tego np ogórek kiszony. Do gulaszu można również dodać innych warzyw np pieczarek. W mojej kuchni używam niemieckiej przyprawy Fondor, przyprawiam nią wszystkie dania. Jeśli ktoś ma do niej dostęp to polecam.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować