Gulasz z kurczaka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robię go zawsze wtedy, gdy nie mam czasu na długie gotowanie.

Składniki:

  • 2 podwójne filety z kurczaka
    3 średnie cebule
    3 ząbki czosnku
    op. zupy brokułowej
    przyprawa do kurczaka
    1/2 szkl. śmietany 18-proc.
    1/2 szkl. jogurtu naturalnego
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    olej do smażenia
    1 szkl. kaszy jęczmiennej

Gulasz z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy na rozgrzanym oleju. Cebule i czosnek obieramy
    i siekamy. Dodajemy do mięsa i dusimy ok. 5 minut.
  • 2. Zupę dokładnie mieszamy ze śmietaną i jogurtem. Dodajemy koncentrat. Wlewamy mięso i dusimy ok. 10 minut.
  • 3. Kaszę gotujemy na sypko w 2 szklankach osolonej wody. Odcedzamy. Podajemy do gulaszu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Komentarze

Podobne przepisy