Gulasz z kukurydzą

4.5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 10 min

Mam teraz dużo czasu dla rodziny, bo jestem na urlopie wychowawczym. Gotowanie stało się moją pasją.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 60 dag karkówki
    duża cebula
    3 ząbki czosnku
    4 średnie pomidory
    2 papryki chili
    puszka kukurydzy
    1/2 szkl. bulionu z kostki
    1/2 łyżeczki tymianku
    sól, pieprz
    szczypta cukru
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Czosnek i cebulę obieramy i siekamy. Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w kostkę. Chili myjemy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w cienkie półkrążki.
  • 2. Mięso i cebulę smażymy 30 minut na rozgrzanym oleju. Dodajemy czosnek, pomidory i chili, mieszamy. Wlewamy bulion oraz wsypujemy tymianek i 1/2 łyżeczki soli. Dusimy ok. 10 minut.
  • 3. Kukurydzę osączamy, dodajemy do gulaszu i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dusimy jeszcze ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Kukurydza Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować