Gulasz z kolorowym makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Smalec roztopić na patelni. Filety pokroić w dużą kostkę i wrzucić
na
rozgrzany tłuszcz. Dolać 1/2 szklanki wody. Cebulę pokroić w
kosteczkę. Pomidora sparzyć ,
obrać ze skórki , dowolnie pokroić i razem z cebulą rozsypać na
mięsie. Czosnek rozgnieść , dodać do gulaszu. Wrzucić
liść
laurowy, kilka ziarenek angielskiego ziela i przyprawy. Dusić pod
przykryciem do miękkości mięsa od czasu do czasu dolewając
przegotowaną wodą. Mąkę rozprowadzić w kubeczku z małą ilością
zimnej wody , dodać śmietanę i wymieszać. Całość wlać do patelni m
rozmieszać i gotować przez 2 - 3 minuty. Makaron ugotować
osobno w osolonej wodzie. Gulasz podawać z gotowym makaronem
rurką.
Komentarze