Gulasz z kiszoną kapustą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kulinarnymi pomysłami konkurujemy z córką.

Składniki:

  • ● 60 dag mięsa wieprzowego
    ● 2 cebule
    ● 3 czerwone papryki
    ● 50 dag kiszonej kapusty
    ● mała puszka krojonych pomidorów
    ● 3 ząbki czosnku
    ● 150 ml śmietany
    ● łyżeczka kminku
    ● liść laurowy
    ● 4 łyżki oleju
    ● sól, pieprz
    ● po łyżce ostrej i słodkiej mielonej papryki

Gulasz z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i czosnek obieramy
    i siekamy. Kapustę drobno
    kroimy. Z papryk usuwamy
    gniazda nasienne.
    Miąższ kroimy w kostkę.
  • 2. Mięso myjemy, osuszamy
    i kroimy w dużą kostkę.
    Smażymy z cebulą i czosnkiem
    na rozgrzanym oleju.
    Dodajemy paprykę, kapu stę, pomidory, liść laurowy
    i kminek. Doprawiamy solą,
    pieprzem, ostrą i słodką papryką.
    Dusimy 45 minut.
    Przed podaniem gulasz
    mieszamy ze śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Komentarze

Podobne przepisy