Gulasz z kaszą jęczmienną

4.5 (172 ocen)

U mnie w domu, wszyscy uwielbiają gulasz z kaszą jęczmienną.

Składniki:

  • mięso gulaszowe 500 g
    cebula 1 szt
    mąka
    sól
    pieprz
    listek laurowy
    tłuszcz
    wegeta
    kasza jęczmienna ugotowana 400 g
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z kaszą jęczmienną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso gulaszowe obtoczyć w mące i obsmażyć na tłuszczu.
  • 2. Podsmażone mięso przełożyć do rondla, podlać wrzącą wodą, dodać listek, sól i pieprz, gotować do miękkości.
  • 3. Gdy mięso jest miękkie, dodać wegetę.
    Gdyby sos był za rzadki, to zrobić ciemną zasmażkę, dodać do sosu zagotować.
  • 4. Gorącą kaszę wyłożyć na talerze polać sosem.

    Podawać z buraczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować