Gulasz z kaszą jęczmienną

4.5 (180 ocen)

  • 40 min

Gulasz smakuje całej mojej rodzince a podawany z kaszą smakuje wyśmienicie.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 litr rosołu,0.5kg mięsa gulaszowego,1 cebula,2 łyżki smalcu,ziele angielskie,liście laurowe ,sól,pieprz,papryka słodka,przyprawa uniwersalna,100ml wody,3 łyżki mąki,1 woreczek kaszy jęczmiennej
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z kaszą jęczmienną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na smalcu,dodać paprykę słodką oraz mięso pokrojone w drobne paseczki .Wszystko podsmażyć i wlać rosół.Dodać przyprawy i gotować do miękkości.Zakłucić całość wodą z mąką .Doprawić wrazie konieczności do smaku .Podawac z ugotowaną kaszą.

Porady

Zamiast kaszy jęczmiennej można podawać z gryczaną jak kto lubi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować