GULASZ Z KARKÓWKI Z WARZYWAMI

4.96 (180 ocen)

  • 60 min

Gulasz jest pyszny, zdrowy i bardzo sycący.

  • 60 min

Składniki:

  • • 1 kg karkówki
    • 2 cebule
    • 1 marchewka
    • 1 papryka czerwona
    • 1 papryka żółta
    • ½ cukinii
    • 3 łodygi selera naciowego
    • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
    • 3 szklanki bulionu warzywnego
    • 1 łyżka mąki
    • Sól, pieprz, papryka słodka i ostra, olej
Wystaw ocenę:

4.96 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z karkówki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na oleju. Gdy nabierze złotego koloru dodać obrane i pokrojone w piórka cebule i smażyć całość przez 10 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Całość przełożyć do garnka i zalać bulionem. Dusić tak długo, aż mięso będzie miękkie (30-40 minut).
  • 2. Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Marchewkę obrać i pokroić w słupki. Papryki i cukinię pokroić w kostkę, a seler naciowy w plasterki. Warzywa dodać do gulaszu po ok. 20 minutach duszenia (aby się nie rozpadły). Gdy mięso będzie miękkie gulasz zagęścić zawiesiną z mąki i wody. Podawać z ziemniakami, kluskami lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować