Gulasz z karkówki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na oleju. Gdy nabierze złotego koloru dodać obrane i pokrojone w piórka cebule i smażyć całość przez 10 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Całość przełożyć do garnka i zalać bulionem. Dusić tak długo, aż mięso będzie miękkie (30-40 minut).
2.Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Marchewkę obrać i pokroić w słupki. Papryki i cukinię pokroić w kostkę, a seler naciowy w plasterki. Warzywa dodać do gulaszu po ok. 20 minutach duszenia (aby się nie rozpadły). Gdy mięso będzie miękkie gulasz zagęścić zawiesiną z mąki i wody. Podawać z ziemniakami, kluskami lub kaszą.
Komentarze