Gulasz z kapusty i piersi indyka

4.5 (189 ocen)

  • 60 min

Siostra przywiozła przepis z Niemiec,przyrządziłem ją w domu i podałem gościom, którzy byli u nas w domu,powiedzieli ze jeszcze czegoś tak smacznego nie jedli i poprosi o przepis na tą potrawę.

  • 60 min

Składniki:

  • 800g piersi z indyka,
    2 pory,
    1 śred.cebula,
    850g kapusty kiszonej,
    2 łyżki bulionu warzywnego,
    1 puszka czerw.fasoli,
    3-4 gałązki pietruszki.
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z kapusty i piersi indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi pokroić w dużą kostkę, pora w talarki.Cebule w malutką kostkę.Rozgrzać olej na patelni a nastepnie piersi podsmażyć,posolić i popieprzyć.Osobno podsmażyć cebule i pora.Odcisnąć kapustę i wrzucić do pora i cebuli,dodać piersi i wlać 1/2 l.wody.Gotować i mieszać ok.10-15 min.Odsączyć fasole z zalewy a nastepnie dodać ją do gotujących sie wczesniej składników,gotować całosć przez nastepne 5-10 min.Doprawić całość solą i pieprzem.Pietruszkę pokroić,cześć pietruszki dodać do całości i wymieszać a resztą udekorować potrawę.Życze smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować