Gulasz z jelenia

4.49 (186 ocen)

Bardzo smaczny, różowy w środku, robi wrażenie

Składniki:

  • 650 g mięsa z jelenia na gulasz
    2 ząbki czosnku
    Łyzka majeranku
    Łyżka czosnku niedźwiedziego
    Łyżeczka pieprzu czarnego
    Pół łyżeczki soli
    4 kulki jałowca
    3 kulki ziela angielskiego
    4 goździki
    Łyżeczka tartego chrzanu
    2 łyżki mąki
    Olej lub smalec do smażenia
    Liść laurowy
    Łyżeczka kminku
Wystaw ocenę:

4.49 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Gulasz z jelenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso marynujemy w przyprawach jak najdłużej. Oprószamy mąką i obsmażamy na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 2,5 h kontrolując poziom wody. Pod koniec dodajemy chrzan

Porady

Podaję z plackami ziemniaczanymi

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dziczyzna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować