Gulasz z jarzynami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Beef stew . Bardzo popularne danie z kuchni angielskiej . Smaczny. Zwyczajowo podawany z kluchami Dumpings gotowanymi bezpośrednio na gulaszu .

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa wołowego gulaszowego ( nie tłustego )
    3 cebule pokrojone w piórka
    1 marchewka pokrojona w krążki
    1/4 brukwi pokrojonej w słupki
    1 pasternak lub duża pietruszka pokrojone w kostkę
    sól
    pieprz mielony
    papryka mielona
    2 łyżki smalcu
    2 łyżki sosu mięsnego Gravy ( lub kostka mięsna Winiar – angielski sos Gravy jest dla mnie osobiście nie do strawienia )
    3 szklanki wody
    3 liście laurowe
    4 ziela angielskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z jarzynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w ,, piórka „ i zeszklić na smalcu . Mięso pokroić w kostkę ( ok. 2 cm średnicy ) , wrzucić do cebuli i podsmażyć na rumiano. Przełożyć do rondla . Zalać woda .Dodać ziele angielskie i liście laurowe i kostkę mięsna Winiar . Dusić 1 godzinę 15 minut . Dodać pietruszkę, seler , marchew i brukiew i gotować jeszcze 45 minut. Doprawić mieloną papryką, solą i pieprzem . Zagęścić rumiana zasmażką z 2 łyżek mąki . Zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Angielska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować