Gulasz z indyczych żołądków z warzywami

4.42 (192 ocen)

  • 2 godz. 20 min

Delikatne mięso z aromatycznym sosem.Polecam na obiad.

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg żołądków indyczych,
    2 cebule,
    1 papryka czerwona,
    1 marchewka,
    1 pietruszka,
    2-3 liscie selera,
    2 pomidory,
    3 łyzeczki słodkiej papryki,
    szczypta chilli,
    sol,pieprz do smaku,
    2 ząbki czosnku,
    3 kulki ziela angielskiego,
    1 liśc laurowy,
    2 łyżki sosu sojowego,
    olej do smażenia,
    1-2 łyżki mąki.
Wystaw ocenę:

4.42 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z indyczych żołądków z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żołądki 1. Żolądki oczyszczamy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
    Cebulę kroimy w grubszą kostkę.Wrzucamy ją na rozgrzany olej i rumienimy.Wrzucamy żołądki i podsmażamy chwilę, aż zamkną się ich włokna.Wlewamy gorącą wodę,przykrywając nią żołądki.Dodajemy lisc laurowy i ziele angielskie.Czosnek obieramy kroimy w plasterki i dodajemy do mięsa.Przykrywamy.
  • warzywa 2. Paprykę kroimy w kostkę.Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy takze w kostkę.Liście selera płuczemy i osuszamy.Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na drobne kawałki.Rozdrobnione warzywa dodajemy do żołądków.
  • gulasz 3. Gdy żołądki będą miękkie dodajemy przyprawy:papryke słodką, chilli,pieprz, sól,sos sojowy.
    Jeżeli konsystencja sosu bedzie za rzadka,mozemy ja zagęscic mąką wymieszaną z zimną wodą.
    Gulasz doskonale pasuje do kasz,ziemniaków czy kopytek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Pomidor Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować