Gulasz z indyczych serduszek z kaszą gryczaną i surówką z kiszonej kapusty

4.5 (182 ocen)

Tanie i łatwe danie

Składniki:

  • Gulasz
    pół kilograma serc indyczych
    średnia marchewka
    łyżka włoszczyzny suszonej
    3 duże pieczarki
    słodka mielona papryka
    sól, pieprz, pieprz ziołowy
    łyżka sosu pieczarkowego z torebki
    łyżeczka mąki ziemniaczanej
    1/2 szklanki wody

    Surówka:
    1/2 kg kapusty kiszonej
    marchewka
    sól, pieprz
    łyżeczka cukru
    1/2 cebuli

    2 woreczki kaszy gryczanej
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z indyczych serduszek z kaszą gryczaną i surówką z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serca oczyszczamy, kroimy wg uznania, podsmażamy, przekładamy do innego naczynia, dodajemy suszoną włoszczyznę i pokrojoną marchewkę oraz pokrojone pieczarki, podlewamy wodą lub bulionem i dusimy do miękkości ok. 45 minut. Na koniec doprawiamy. W wodzie rozrabiamy mąkę i sos pieczarkowy, wlewamy do gulaszu i zagotowujemy.
  • 2. Kapustę drobni kroimy, dodajemy startą na tarce dużych oczkach marchew i cebulę> Doprawiamy i odstawiamy aby się przegryzła.
  • 3. Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, podajemy z surówką i gulaszem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować