Gulasz z groszkiem i marchewką

4.5 (171 ocen)

Bardzo szybki pomysł na obiad. Gulasz z łopatki z dodatkiem marchewki i groszku podany z kaszą jęczmienną to istny raj dla podniebienia

Składniki:

  • 40 dag łopatki
    1 opakowanie mrożonego groszku z marchewką
    1 cebula
    100 ml śmietany 30%
    2 ząbki czosnku
    suszony lubczyk
    sos sojowy
    słodka i ostra papryka
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z groszkiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • podpieczenie mięsa 1. Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju. Cebulę obierz, pokrój w kostkę dodaj do mięsa i podsmaż. Dodaj sos sojowy,Podlej gorącą wodą, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy.
  • Dodanie marchewki i groszku do mięsa 2. Gdy mięso będzie prawie miękkie dodaj marchewkę z groszkiem. Gotuj do miękkości. Zalej śmietaną i gotuj do zredukowania się sosu, przypraw według smaku.
  • Smacznego! 3. Jeśli sos jest zbyt rzadki to zagęść go odrobiną mąki wymieszanej z wodą. Podawaj z kaszą lub ryżem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować