Gulasz z groszkiem i marchewką

0 (0 ocen)

  • 50 min

Jako miłośniczka groszku nie mogłam nie dodać go do gulaszu. Wyszło przepysznie.

  • 50 min

Składniki:

  • 1 kg. szynki
    40 dag. pieczarek
    2 czerwone papryki
    1 cebula
    natka pietruszki
    1/2 opakowanie mrożonego groszku z marchewką
    1 łyżeczka czubrycy czerwonej
    2 łyżeczki słodkiej papryki
    1 łyżeczka ostrej papryki
    1 liść laurowy
    1 łyżka wegety
    3 łyżki olej
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz Szynki

Gulasz z groszkiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz z groszkiem i marchewką 1. Mięso pokroić w kostkę, obsypać czubrycą, słodką i ostrą papryką, wymieszać z olejem i odstawić na godzinę do lodówki. Na rozgrzanej patelni obsmażyć szynkę. Następnie przełożyć do garnka. Pieczarki obrać ze skórki, pokroić każdą na 4 części i przesmażyć na tej samej patelni co wcześniej mięso. Doprawić solą i pieprzem. Dołożyć do mięsa. Cebulę pokroić w piórka, a paprykę w dużą kostkę i wszystko dodać do garnka.
  • 2. Dolać wody, tak na 2-3 cm wysokości garnka. Wsypać wegetę i liść laurowy. Przykryć pokrywką i dusić przez ok. 30 minut. Co jakiś czas sprawdzić czy woda się nie wygotowała. Po 30 minutach dodać posiekaną natkę pietruszki i groszek z marchewką. Dusić pod przykryciem jeszcze ok. 10 minut. Jeśli trzeba doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem. Najlepiej podawać z kaszą lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować