Gulasz z fasoli

0 (0 ocen)

  • 10 min

Dosyć nietypowy gulasz bo z kurczaka i fasoli, za to przepyszny.

  • 10 min

Składniki:

  • 400 g filetu z kurczaka
    puszka białej fasoli w sosie pomidorowym
    200 g pieczarek
    0,5 l bulionu drobiowego
    liść laurowy, pieprz

Gulasz z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kroimy kurczaka w kostkę, smażymy chwilę na oleju, wrzucamy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 10 min.
    Kroimy w pół talarki pieczarki i też je podsmażamy.
    Dodajemy je do bulionu i gotujemy ok.20-30 min. (dodajemy liść laurowy)
    Dodajemy fasolkę z sosem i gotujemy jeszcze z 10 min. (przyprawiamy jeśli potrzeba).
    Podajemy z kuskusem, ryżem lub ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy