Gulasz z dzika z pieczarkami

4.49 (189 ocen)

rozgrzewający !

Składniki:

  • Składniki :

    1 kg mięsa z dzika,
    2 cebule,
    2 ząbki czosnku,
    1 łyżeczka jałowca,
    2 gałązki rozmarynu,
    300g pieczarek,
    bulion,
    2 listki laurowe,
    3 ziarenka ziela angielskiego, ,
    olej do smażenia,
    3 łyżki mąki,
    bulion.
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z dzika z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :
    Mięso opłukaj i pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz mąką i podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Mięso przełóż do garnka. Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki. Pod koniec wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość podsmaż. Wszystko przełóż do garnka z mięsem. Dodaj liść laurowy, jałowiec, ziele angielskie oraz rozmaryn. Wlej bulion . Całość duś na wolnym ogniu przez 1,5 godziny. Pod koniec wrzuć śliwki i gotuj jeszcze parę minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Do gulaszu wlej mąkę wymieszaną z wodą. Gotuj na wolnym ogniu aż sos lekko zgęstnieje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować