Gulasz z dyni

4.5 (172 ocen)

  • 40 min

Gulasz ten to takie leczo, gdzie zamiast cukinii jest dynia.

  • 40 min

Składniki:

  • • 1 kg dyni
    • po 1 papryce czerwonej, zielonej i żółtej
    • 5 ziemniaków
    • 2 cebule
    • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
    • 1 pęto kiełbsy cienkiej, u mnie toruńska
    • sól, pieprz, papryka słodka i ostra
    • 3 liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego
    • pęczek natki pietruszki
    • kilka łyżek oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
    • Dodać paprykę pokrojoną w kostkę, chwilę podsmażyć.
    • Zalać 3 szklankami wody, dodać obrane ziemniaki i pokrojone w kostkę, przyprawy i zioła.
    • Dusić, aż ziemniaki zagęszczą gulasz, dlatego należy je pokroić jak najdrobniej.
    • Dodać dynię pokrojoną w grubszą kostkę, poddusić razem 10 minut.
    • Kiełbasę pokroić i wymieszać z gulaszem. Dusić do momentu, gdy dynia nie będzie już twarda.
    • Doprawić koncentratem, posypać natką pietruszki.

Porady

Można zrobić gulasz wegetariański bez jkiełbasy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować