Gulasz z czerwoną kapustą

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszny gulasz z czerwona kapustą, ziemniaczkami i mięsem. Dla odmiany tradycyjnych zup.

  • 45 min

Składniki:

  • czerwona kapusta 1 główka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    czosnek 1-2 ząbki
    marchew 2 szt
    mięso wieprzowe 0,5 kg
    boczek wędzony 15 dag
    cebula 2 sztuki
    ziemniaki 6 sztuk
    olej 2 łyżki
    papryka słodka do smaku
    papryka ostra do smaku

Gulasz z czerwoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać pokroić w kostkę, podobnie boczek. Marchew obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Cebulę i boczek razem podsmażyć na oleju. Mięso pokroić w kostkę i dodać do cebuli, obsmażyć. Całość zalać wodą i zagotować. Dodać marchew i przeciśnięty czosnek. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę dodać do zupy. Gotować razem 20 minut.

    Kapustę grubo poszatkować. Kapustę dodać do zupy. Całość gotować do miękkości warzyw i mięsa.

    Pod koniec doprawić przyprawami do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy