GULASZ Z CUKINII I CZERWONEJ FASOLKI

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

BARDZO SMACZNY

  • 3 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 młode cukinie
    kilka malutkich młodych marchewek
    1 mała młodziutka kalarepka
    2 cebule pokrojone w kostkę
    kawałek listka zielonego z pora
    po 2 łodyżki natki pietruszki i z selera korzennego
    2 szklanki różowego półsłodkiego wina w/w marki
    boczek wędzony i kiełbasa w dowolnej ilosci
    1 słoik sosu bolońskiego łowicz 520 gram
    2 listki laurowe i 2 ziarenka ziela angielskiego, przyprawa uniwersalna, , oregano
    puszka czerwonej fasoli osączonej i opłukanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Przetwory Gulasz

Gulasz z cukinii i czerwonej fasolki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • GULASZ   Z CUKINII I CZERWONEJ FASOLKI 1. Rozdrobnić warzywa .
    Posiekane cebule zeszklić , dodać pokrojone warzywa , przesmażyć, wlać wino i poddusić bez pokrywy, aby alkohol odparował. przełożyć do rondla.
    Na tej samej patelni przesmażyć boczek i kiełbasę, dodać do rondla.
    Dodać też listek laurowy, ziele, trochę pieprzu.
    Poddusić. potem wlać sos boloński , wrzucić pokrojoną w grubszą kostkę cukinię, dodać trochę mielonej słodkiej papryki.
    Wymieszać i dodać fasolę.
    Doprawić do smaku oregano
    Można gorący gulasz nałożyć do słoików i zawekować 1 godzinę.
    Na drugi dzień powtórzyć pasteryzację – 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować