Gulasz z Cukinii

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jak dla mnie -poezja smaku

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 cebule pokrojone w kostkę
    5 parówek i kawałek kiełbasy ok. 100 gram
    Smalec do smażenia
    2 małe listki laurowe
    2 ziarenka ziela angielskiego
    Jarzynka i pieprz grubo zmielony
    1 zielony listek z młodego pora
    2-3 młode marchewki pokrojone w kosteczkę
    2 gałązki natki selera
    2 gałązki zielonego koperku
    3 młodziutki cukinie tzw paluchy pokrojone w grubszą kostkę
    1 szklanka wina różowego półsłodkiego
    1 puszka fasolki białej, osączonej
    1 puszka fasolki czerwonej, osączonej
    1 mały przecier pomidorowy 200 gram podravka
    Oregano , bazyklia
    3 łyżki słodkiego sosu chilli Tao Tao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę zeszklić na smalcu ze szczyptą cukru i Jarzynki.
    Dodać do niej pokrojoną wędlinę i podsmażyć.
    Do rondla wlać wino, dodać przesmażoną cebulę z wędlinką.
    Na tłuszczu po smażeniu cebuli przesmażyć razem: por,marchew,seler, koperek, cukinię.
    Przełożyć do rondla.
    Dodać listek, ziele, pieprz, Jarzuynkę do smaku.
    Poddusić kilka minut.
    Następnie dodać fasolkę, przecier, oregano, bazylię.
    Chwilę jeszcze poddusić.
    Doprawić do smaku sosem słodkim Tao
  • cukinie z mojego ogródka, bez nawozów 2. cukinie z mojego ogródka
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować