gulasz z boczniaków

4.5 (190 ocen)

  • 60 min

potrawa idealna dla wielbicieli boczniaka

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5 kg boczniaków,
    2-3 cebule,
    2-3 łyżki mąki,
    200ml śmietany 18%,
    2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 3 łyżki masła,
    przyprawy: sól, pieprz, przyprawa uniwersalna, czerwona papryka.
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z boczniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczniaki myjemy pod bieżącą wodą, kroimy w cieniutkie paseczki w poprzek blaszek.
    Pokrojone grzyby wrzucamy na roztopione masełko, solimy, dusimy dusimy jakieś 15 minut w razie potrzeby podlewając wodą.
  • 2. Następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, doprawiamy i dusimy do momentu aż wszystko zmięknie, wtedy podsypujemy mąką, dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietanę, dusimy wszystko razem jeszcze kilka minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować