Gulasz z ananasem i papryką.

4.5 (199 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Gulasz wieprzowy, ale dzięki dodatkowi ananasa i papryki nabiera innego smaku. Polecam, bo jest pyszny.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:


  • 800 g karkówki wieprzowej
    1 puszka ananasa
    2 ząbki czosnku
    2 cebule
    2 czerwone papryki
    3 średnie pomidory
    4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    4 łyżki oleju
    1/2 łyżeczki papryki ostrej
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    1 pęczek szczypiorku
    250 ml śmietany 18%
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z ananasem i papryką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ananasa, paprykę,cebulę pokroić w kostkę.
    Czosnek obrać i drobno posiekać.
    Pomidory obrać ze skórki.
    Do rondla wlać zalewę z ananasa, dodać pomidory,paprykę,przecier pomidorowy i połowę cebuli.
    Wszystko razem chwilę dusić.
    Doprawić papryką ostrą, papryką słodką, solą i pieprzem.
    Mięso pokroić w kostkę 3x3 cm i oprószyć solą.
    Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron wraz z pozostałą cebulą i czosnkiem.
    Następnie włożyć mięso do rondla z sosem.
    Dolać 1/2 szklanki wody i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.
    Dołożyć ananasa i dusić kolejne 10 minut.
    Wlać śmietanę i posypać szczypiorkiem.
    Wymieszać, ale już nie gotować.
    Podawać z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Karkówka Papryka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować