Gulasz wołowy z szybkowaru

4.5 (200 ocen)

Lubię przygotowywać posiłki w szybkowarze.

Składniki:

  • 1,5 kg mięsa wołowego,
    Ok. 3 łyżki oleju,
    2 duże ziemniaki,
    5 dużych marchewek,
    1 cebula,
    1 słoiczek fasolki szparagowej wraz z sokiem,
    2 puszki pokrojonych w kostkę pomidorów wraz z cieczą,
    Sól,
    Pieprz,
    2-3 łyżki skrobii kukurydzianej,
    1/3 filiżaki zimnej wody.
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz wołowy z szybkowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na kawałki, ja pokroiłam je w kostkę. Zrób to samo z obranymi ziemniakami, marchewką i cebulą. Podgrzej szybkowar na średnio dużym ogniu. Dodaj olej i mięso. Wymieszaj i gotuj aż mięso będzie rumiane. Dodaj ziemniaki, marchewkę, cebulę, fasolkę z sokiem i pomidory z ich płynem. Dodaj pieprz i sól do smaku. Gdy ciśnienie wzrośnie Kontynuuj gotowanie przez ok. 20 minut. Następnie połącz mąkę kukurydzianą z zimną wodą w kubku lub małej miseczce. Doprowadź gulasz z powrotem do wrzenia i dodaj mąkę z wodą, aż gulasz zgęstnieje. Podawaj z ryżem lub z makaronem.

Porady

Do przepisu wykorzystałam fasolkę ktorą sama zawekowałam w słoiku. Smakuje wybornie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować