Gulasz wołowy z fasolką szparagową i cząbrem

4.5 (146 ocen)

Gulasz wołowy z fasolką szparagową, papryką i pomidorami

Składniki:

  • 90 dag pręgi wołowej
    4 łyżki oleju
    1 czerwona cebula
    2 ząbki czosnku
    1 duża czerwona papryka
    60 dag mrożonej fasolki szparagowej (ciętej)
    2 duże pomidory
    sól
    świeżo mielony pieprz
    czubata łyżeczka cząbru
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz wołowy z fasolką szparagową i cząbrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, osuszyć, oczyścić z zewnętrznej błony i pokroić w większą kostkę.
    Obsmażyć ze wszystkich stron na 2 łyżkach oleju, podlać szklanką gorącej wody i dusić pod przykryciem około 50-60 minut, od czasu do czasu uzupełniać odparowaną wodę.
  • 2. W międzyczasie cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w pół plastry, czosnek drobno posiekać.
    Paprykę opłukać, osuszyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paseczki.
  • 3. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju, zeszklić cebulę i czosnek, dodać paprykę i przez chwilkę razem smażyć. Dołożyć do mięsa, dusić razem około 20 minut.
  • 4. Dodać zamrożoną fasolkę i dusić około 10 minut.
  • 5. W tym czasie pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, pokroić w ósemki, każdą ósemkę przekroić na pół. Dodać do mięsa.
  • 6. Po 5 minutach przyprawić do smaku solą, pieprzem i roztartym w dłoniach cząbrem.
    Dusić razem jeszcze 2-3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować