Gulasz wołowo-wieprzowy z pieczoną papryką

4.5 (163 ocen)

Pyszny i sycący

Składniki:

  • Składniki :

    300g mięsa wieprzowego na gulasz,
    300g mięsa wołowego na gulasz,
    olej,
    2 łyżki mąki,
    pieprz,
    sól,
    2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego,
    2 czerwone papryki,
    300g pieczarek,
    2 łyżeczki kminku,
    ziele angielskie,
    liście laurowe
    2 łyżki masła.
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wołowo-wieprzowy z pieczoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć do miski. Wsyp kminek, czosnek, pieprz i mąkę. Dokładnie połącz składniki. Podsmaż mięso na rozgrzanej patelni. Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Ułóż papryki na blaszce i piecz 20-25 min aż skórka popęka. Gorące papryki owiń w folię aluminiową. Mięso przełóż do rondla i wlej bulion. Przykryj i duś do miękkości (około 40 minut). Na patelni rozpuść masło i podsmaż pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki. Z papryki ściągnij skórkę i pokrój. Warzywa wrzuć do mięsa i duś dodatkowe 20-25 minut. Dopraw do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować