Gulasz wołowo-pieczarkowo-pietruszkowy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Pyszne,pyszne i jeszcze raz pyszne :-)

Składniki:

  • 600g wołowiny na gulasz
    300g pieczarek
    1 mały pęczek natki pietruszki
    1/2 cebuli
    2 ząbki czosnku
    400ml bulionu wołowego
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    2 duże liście laurowe
    6 kulek ziela angielskiego
    Przyprawy wg.uznania
    papryka słodka i ostra w proszku,sól,pieprz

Gulasz wołowo-pieczarkowo-pietruszkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i osuszone mięso kroimy w kostkę,pieczarki w ósemki,cebulę,czosnek i natkę pietruszki drobno siekamy.
  • 2. l
    W rondlu, rozgrzewamy niewielką ilość oleju.Wkładamy mięso,pieczarki,cebulę i czosnek.Doprawiamy solą,pieprzem i paprykami w proszku.Smażymy,mieszając do odparowania płynu.
  • 3. Następnie zalewamy całość bulionem,dodajemy liście laurowe,posiekany drobno peczek natki pietruszki i ziele ang. Gotujemy do miękkości mięsa Gdy mięso juz jest mega miękkie całość zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobioną w niewielkiej ilości wody.Mieszamy,zagotowujemy i podajemy z czym lubimy .
    Smacznego :)

Porady

tak na 3 większe porcje

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy