Gulasz wieprzowy z wątróbką

4.49 (173 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 40 dag wieprzowiny bez kości (szynka)
    30 dag wątróbki cielęcej
    szklanka mleka
    cebula
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki kaszy manny
    2 łyżki oleju
    łyżka masła
    2 łyżeczki suszonego majeranku
    łyżeczka bazylii
    liść laurowy
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz wieprzowy z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wieprzowinę i wątróbkę opłukać , osuszyć , pokroić w kostkę. Wątróbkę zalać mlekiem i odstawić. Wieprzowinę obtoczyć w kaszy i podsmażyć na oleju najpierw samą , a potem razem z obranymi i posiekaną cebulą i czosnkiem. Przełożyć do garnka , posolić , dodać przyprawy i masło. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Kiedy mięso będzie prawie miękkie ,włożyć wyjętą z mleka wątróbkę. Dusić jeszcze 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować