Gulasz wieprzowy z warzywami i kiełbasą

4.5 (189 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Gulasz z szynki wieprzowej z dużą ilością sezonowych warzyw,smaczny i sycący obiad.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 kg szynki wieprzowej
    600 g cukinii
    2 pomidory
    4 ziemniaki
    1 duża marchewka
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 czerwona papryka
    150 g cienkiej kiełbasy
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    oliwa
    papryka słodka
    pieprz cayenne
    sól
    tymianek
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wieprzowy z warzywami i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę.
    Pomidory sparzyć wrzątkiem i zdjąć skórkę i pokroić w kostkę.
    Paprykę i cukinię oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę,ziemniaki i marchewkę obrać ze skórki i także pokroić w kostkę.
  • 2. W dużym rondlu lub garnku rozgrzać olej i zeszklić posiekaną drobno cebulę,dodać obrany i rozgnieciony czosnek i jeszcze przez chwilkę smażyć,dodać mięso i obsmażyć by pory mięsa się zamknęły,następnie dorzucić cukinię ,marchewkę , ziemniaki,paprykę oraz przecier pomidorowy i wlać dwie szklanki wrzątku i dusić przez około 20 minut,następnie dodać pomidory i pokrojoną kiełbasę i dusić kolejne 20 minut,kiedy mięso i warzywa będą miękkie doprawić do smaku przyprawami i dodać natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować