Gulasz wieprzowy z kalafiorem

4.51 (168 ocen)

  • 50 min

Gulasz wieprzowy z dodatkiem kalafioru to kolejna propozycja na rozgrzewający obiad

  • 50 min

Składniki:


  • łopatka bez kości 0,7 kg
    kalafior 1/2 szt, małego
    marchew 1 szt
    por (biała część) 1 szt
    liść laurowy 3 szt
    ziele angielskie 3 sztuki
    mąka ziemniaczana 1 łyżka
    papryka słodka mielona 1 łyżeczka
    sól do smaku
    pieprz

Wystaw ocenę:

4.51 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wieprzowy z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wieprzowinę pokroić w średniej wielkości kostkę ,posolić ,posypać papryką dodać liść laurowy i ziele,podsmażyć mięso,przełożyć do garnka,marchew pokroić w plastry , por posiekać drobno i dodać do mięsa ,dusić do miękkości, różyczki kalafiora ugotować w osolonej wodzie, dodać do mięsa ,zagęścić mąką ,doprawić .
    SMACZNEGO !!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować