Gulasz wieprzowy z czerwoną fasolą i czerwoną soczewicą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

danie które syci

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 600 g mięsa wieprzowego
    2 marchewki
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 pietruszka
    500 ml bulionu wołowego
    50 g kostki wołowej- domowy wyrób
    1 puszka 400 g czerwonej fasoli
    2 łyżki czerwonej soczewicy
    sól
    pieprz
    szczypta chili
    pieprz ziołowy staropolski
    szczypta gałki muszkatołowej
    tłuszcz do smażenia

Gulasz wieprzowy z czerwoną fasolą i czerwoną soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na drobne kawałki. Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na tłuszczu, dodać mięso, przysmażyć aż odparuje i zacznie się rumienić, dodać bulion , przyprawy do smaku, i domową kostkę wołową. Gotować pod przykryciem przez ok 1 godzinę. Dodać fasolę i soję i jeszcze gotować aż soja zupełnie się rozpadnie.
    Gulasz podawać do pieczywa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy