Gulasz wieprzowo-warzywny

4.5 (163 ocen)

  • 10 min

Soczysty smak, niepowtarzalny aromat,a przede wszystkim świetny pomysł na obiad! :)

  • 10 min

Składniki:

  • *około 0.5 kg mięsa wieprzowego na gulasz
    *pół papryki czerwonej
    *mała cebula
    *pomidor
    * jarzynka, pieprz, papryka czerwona słodka, majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz wieprzowo-warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krok 1 1. pokrojone w kostkę mięso podsmażamy z cebulką, dodajemy odrobiną pieprzu i papryki słodkiej dla koloru i smaku.
  • krok 3 2. Dokładamy pokrojony w kostkę pomidor, dusimy.
    Przyprawiamy do smaku.
  • krok 2 3. Dorzucamy pokrojoną w kosteczkę paprykę, podsmażamy, następnie dusimy pod pokrywką.
  • gotowe :) 4. Dusimy jeszcze przez chwilkę, możemy zagęścić odrobinką mąki ziemniaczanej lub śmietaną. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub kaszą, posypaną z wierzchu koperkiem i gotowe! :)

Porady

Mąkę ziemniaczaną do zagęszczenia (około 1/4 łyżeczki) rozmieszać w odrobinie wody w szklance.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować