Gulasz wątróbkowy z papryką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo pożywne i pyszne danie, za którym przepada moja rodzina.

  • 40 min

Składniki:

  • * 80 dag wątróbki drobiowej
    * 30 dag pieczarek
    * duża czerwona papryka
    * 2 cebule
    * łyżka przyprawy do gulaszu
    * kostka czosnkowa
    * sól, pieprz
    * 5 łyżek oleju
    * kostka rosołowa
    * łyżka mąki ziemniaczanej
    * 2 ziarenka ziela angielskiego
    * 2 liście laurowe

Gulasz wątróbkowy z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę pokrój w kostkę, podsmaż na gorącym oleju. Pieczarki, cebulę i paprykę pokrój na kawałki. Cebulę dodaj do wątróbki, zeszklij. Dodaj pieczarki, paprykę i podsmaż. Zalej 1,5 l wody, dodaj przyprawę do gulaszu, kostkę czosnkową i rosołową, ziele angielskie i liść laurowy, duś 15 min.
  • 2. Mąkę ziemniaczaną rozrób z 1/3 szkl.wody. Dodaj do gulaszu, zagęść. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Można podawać z kaszą ryżem lub pieczywem.

Porady

Na końcu można dodać kilka łyżek śmietany kremówki do zabielenia gulaszu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy