Gulasz rybny z porami

5 (157 ocen)

  • 60 min

...

  • 60 min

Składniki:

  • 2 ząbki czosnku
    2 cebule
    2 pory
    8 ziemniaków
    300 g łososia (filet)
    200 g dorsza
    200 g soli (fish)
    1 kieliszek białego wina
    Papryczka chilli (1/3)
    Sól ,pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz rybny z porami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz rybny z porami 1. W rondlu podsmażamy na oleju posiekany czosnek , cebulę oraz pora. Dodajemy obrane i pokrojone na ćwiartki ziemniaki.
    Wlewamy 2 szklanki wody , gotujemy przez 10 minut.
    Dodajemy oczyszczone ryby pokrojone na kawałki , wlewamy wino.
    Dusimy przez 10-15 minut na bardzo małym ogniu.
  • 2. Ziemniaki mają być miękkie , a ryba ugotowana.
    Gulasz przyprawiamy solą i pieprzem , wrzucamy posiekane chilli , mieszamy i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować