Gulasz pieczony z rękawa

4.48 (184 ocen)

Pyszne mięsko. Robi się szybko i świetnie smakuje. Kiedyś zrobiła go moja mama, postanowiłam odświeżyć jej przepis.

Składniki:

  • 70 dag łopatki
    2 cebule
    2 jasne papryki
    1 czerwona papryka
    5 dużych pieczarek
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju

    Przyprawy:
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    3 liście laurowe
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka papryki ostrej
    2 łyżki przyprawy do gulaszu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz pieczony z rękawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i pokroić w kostkę. Natrzeć olejem, papryka słodką i ostrą, przyprawą do gulaszu i rozgniecionym czosnkiem. Odstawić w chłodne miejsce.
  • 2. Papryki, cebule i pieczarki pokroić w większą kostkę lub paski. Wszystkie składniki wymieszać i przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec godzinę w 180 stopniach.

Porady

Podawać z kaszą i ulubioną surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Łopatka Mięso Papryka Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować