GULASZ PAPRYKOWO- OGÓRKOWY

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

PRZEPYSZNY GULASZ PODLEWANY CZARNĄ HERBATĄ MOŻNA PODAWAĆ NA WIELE SPOSOBÓW.....

  • 3 godz.

Składniki:

  • -1 KG SZYNKI WIEPRZOWEJ
    -1 CEBULA
    -1-2 ZĄBKI CZOSNKU
    -1 PAPRYKA CZERWONA
    -1-2 ŚREDNIE OGÓRKI KONSERWOWE (MOGA BYĆ KISZONE)
    -3 LISTKI ZIELA ANGIELSKIEGO
    -JOGURT GRECKI I ŚMIETANA 18%
    -OK.2 ŁYŻKI MĄKI
    -MARGARYNA LUB OLIWA
    -PRZYPRAWY:KUCHAREK ,PIEPRZ,MAJERANEK ,SÓL,PAPRYKA SŁODKA W PROSZKU,HERBATA CZARNA 2 SZT
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Gulasz paprykowo- ogórkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1go9kg1 1. -MIĘSO MYJEMY I KROIMY W WIĘKSZĄ KOSTKĘ
    -CEBULĘ KROIMY W KOSTECZKĘ I SMAŻYMY W WYSOKIM NACZYNIU
    -DODAJEMY MIĘSO I PRZYPRAWIAMY PRZYPRAWAMI DODAJEMY LIŚCIE LAUROWE SMAŻYMY
    -PO OK. 10 MIN PODLEWAMY MIĘSO HERBATĄ
  • image-0i3mdv0 2. -DUSIMY DO MIĘKKOŚCI TO ZALEŻY JAKIE KTO DOSTANIE MIĘSKO:)
    -W CZASIE DUSZENIA DODAJEMY CZOSNEK PRZECIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ
    -GDY MIĘSO BĘDZIE JUŻ MIĘKKIE ,ZMNIEJSZAMY PŁOMIEŃ I DODAJEMY POKROJONĄ W PASKI PAPRYKĘ
  • image-26ln51x 3. -GDY PAPRYKA ZMIĘKNIE OK.5 MIN DODAJEMY POTARTE OGÓRKI DUSIMY OK 10 MIN
  • image-1ykq85l 4. -NASTĘPNIE ROBIMY ZASMAŻKE ŚMIETANA+JOGURT+MĄKA ILOŚĆ ZALEŻY OD TEGO ILE MAMY WYWARU MIĘSNEGO

Porady

-MIĘSKO PODLANE HERBATKĄ BĘDZIE PIĘKNIE BRĄZOWE PODAJEMY Z CHLEBKIEM Z RYŻEM ALE TAKŻE MOŻNA PODAĆ Z KASZĄ ,KLUSKAMI A NAWET Z MAKARONEM POLECAM:))

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować