Gulasz otoczony fasolkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Fasolki chińskie w tym roku mi obrodziły :)

  • 60 min

Składniki:


  • 500 g fasolnika chińskiego
    500 g wieprzowiny z łopatki
    1 papryka czerwona
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    szczypta oregano
    szczypta bazylii
    1 łyżeczka pieprzu staropolskiego
    szczypta chili w płatkach

Gulasz otoczony fasolkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolnik umyć, oczyścić i ugotować do miękkości w osolonym wrzątku.
    Mięso pokroić w kostkę, przysmażyć z cebulą i czosnkiem, podlać wodą, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić ok 40 min z przyprawami, w razie potrzeby dolać odrobinę wody.
    Gotowy gulasz układać w gniazdku z długich fasolek , podawać z surówką i ziemniakami z wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy