Gulasz obiadowy

5 (173 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tanie danie i praktycznie samo się robi :)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g szynki wieprzowej
    5 parówek
    250 g pieczarek
    1 cebula
    1/2 szklanki białego, wytrawnego wina
    1 papryczka chili
    przyprawa do gulaszu
    słodka papryka
    sól, pieprz
    zioła prowansalskie
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Gulasz obiadowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i mąką. Cebulę zeszklić, dodać mięso i posiekaną papryczkę chili, podsmażyć, zalać 1 szklanką wrzątku i winem. Przykryć. Dusić do miękkości mięsa. W razie potrzeby podlać wodą. Kiedy mięso zmięknie dodać pokrojone pieczarki. Gotować przez 10 minut, pod koniec gotowania dodać okrojone parówki. Podawać na przykład z ryżem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Szynka Pieczarki Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować