Gulasz mleczny

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepis otrzymałam od koleżanki. Obiad był smaczny i łatwy do sporządzenia.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 800g karkówki
    6 łyżek smalcu
    3 ząbki czosnku
    1 łyżeczkę soli
    3 cebule
    200 g pieczarek
    3/4 l mleka
    1 łyżeczka rozmarynu
    sól, pieprz mielony
    szczypta przypraw np.vegeta
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz mleczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać i pokroić na kawałki średniej wielkości. Smalec rozgrzać w garnku i usmażyć czosnek roztarty z solą. Dołożyć mięso i obsmażyć ze wszystkich stron
  • 2. Cebulę pokroić w cienkie krążki, dodać do mięsa i poddusić. Pieczarki oczyszczone, umyte , pokrojone dołożyć do mięsa i dopełnić mlekiem. Dodać rozmaryn i gotować pod przykryciem około 70 min. Przy końcu odkryć garnek i gotować ciągle mieszając tak długo aż powstanie gęsty sos.
  • 3. Doprawić przyprawami, solą ,pieprzem. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Tak przyrządzoną potrawę podajemy z ziemniakami i z dowolną surówką. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Imieniny Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować