Gulasz mięsno - warzywny

4.93 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Smaczny i pożywny obiad na chłodniejsze dni. W wersji lżejszej mięso wieprzowe można zastąpić filetem drobiowym, zamiast rosołu użyć bulionu warzywnego, zrezygnować z mąki.

  • 20 min

Składniki:

  • 80 dag wieprzowiny (szynki i schabu)
    2 cebule
    2 marchewki
    6 pieczarek
    papryka czerwona i żółta
    3 pomidory
    2 ząbki czosnku
    szklanka rosołu
    2 łyżki mąki
    2 łyżki przecieru
    mielona papryka słodka
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.93 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz mięsno - warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyj, pokrój w kostkę. Cebule obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry. Razem z cebulą zrumień na oleju. Włóż mięso, dopraw solą, pieprzem i papryką w proszku. Duś 40 minut wlewając porcjami rosół.
  • gulasz mięsno-warzywny 2. Marchewki umyj i obierz. Papryki oczyść z gniazd nasiennych. Pomidory sparz, obierz ze skórki. Papryki pokrój w paseczki, marchewki w plasterki, pomidory w kostkę. Wszystko dodaj do mięsa. Czosnek przeciśnij przez praskę wprost do gulaszu. Przypraw, duś 20 minut. Zagęść mąką i przecierem rozmieszanymi w 1/3 szklanki wody. Podawaj z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować