Gulasz Krzyśka

0 (0 ocen)

  • 20 min

Gulasz nauczył mnie robić mój chłopak, a ja zawsze go podaje z kapustą i kluskami śląskimi. Wyśmienite połączenie.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg szynki
    2 duże cebule
    opakowanie czosnku granulowanego
    płaska łyżka bazylii
    płaska łyżka oregano
    płaska łyżka ziół prowansalskich
    szczypta papryki chilli mielonej
    łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    łyżka vegety
    dwie kostki mięsne
    olej do smażenia
    3 płaskie łyżki musztardy grilowej

Gulasz krzyśka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szynka pokrojona razem z cebulką. 1. Mięso kroimy w kostkę , przekładamy na patelnię, polewany olejem. Mięso musi się delikatnie podsmażyć. Obieramy cebulę, kroimy w piórka i dokładamy do mięsa. Cebula musi się uprażyć, posypujemy vegetą, dodajemy dwie kostki mięsne, dolewany wodę przegotowaną, dodajemy resztę przypraw, oraz musztardę. Gdy woda wyparuje, dolewamy tak by ciagle było mięso zatopione i musi się smazyć tak długo, aż mięso będzie miękkie. Co chwile mieszamy, żeby się nie przypaliło.

Porady

Do gulaszu można dodać również zwykłej musztardy jesli nie mamy akurat grilowej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy