Gulasz koperkowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ten gulasz zrobiłam na obiad rodzinny. Wszyscy byli zachwyceni smakiem i wyglądem gulaszu.

  • 30 min

Składniki:

  • 1. 1 kg mięsa wieprzowego (szynka lub łopatka)
    2. 1 cebula
    3. koperek
    4. 3 kostki rosołowe
    5. 1 mała śmietana + mąka
    6. przyprawy ( pieprz,sól, liść laurowy)
    7. woda

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz koperkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso kroimy w kostkę. Przyprawiamy pieprzem i solą i podsmażamy z cebulą na patelni na niewielkiej ilości margaryny.
    2. Podsmażone mięso przekładamy do większego garnka i chwilę dusimy.
    Dodajemy wodę około 2 szklanki. Następnie dodajemy kostki rosołowe i mieszamy.
    3. Dodajemy dużą ilość koperku.
    4. Śmietanę z mąką mieszamy i dodajemy odrobinę pieprzu i kopru.
    5. Dodajemy do mięsa i mieszamy do zagęszczenia.
    6. Gotowe i smacznego.

Porady

Gulasz najlepiej podawać z młodymi ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować