Gulasz indonezyjski

0 (0 ocen)

  • 45 min

Smaczne, szybkie i tanie. Mąż zawsze prosi o dokładkę.

  • 45 min

Składniki:

  • 50 dkg łopatki lub karkówki
    1 kg porów ( białe części)
    mała puszka koncentratu pomidorowego
    3 łyżeczki cukru
    sok z cytryny ( ok. 1 łyżka)
    1 łyżka masła
    papryka słodka w proszku
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz indonezyjski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso umyć, pokroić w grubszą kostkę, przyprawić i odstawić na 15 minut. po tym czasie obsmażyć na oleju, następnie dodać umyte i pokrojone w pół krążki białe części porów, przecier pomidorowy, sok z cytryny i cukier. Dodać kilka łyżek wody i dusić na małym ogniu do miękkości.
    Gdy gulasz będzie gotowy dodać łyżkę masła.

Porady

Najlepiej podawać z ryżem i surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować