• Gulasz indonezyjski

    Dodane przez: frodocat

  • Smaczne, szybkie i tanie. Mąż zawsze prosi o dokładkę.

  • Składniki

    50 dkg łopatki lub karkówki
    1 kg porów ( białe części)
    mała puszka koncentratu pomidorowego
    3 łyżeczki cukru
    sok z cytryny ( ok. 1 łyżka)
    1 łyżka masła
    papryka słodka w proszku
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
    olej do smażenia

  • Sposób przygotowania

    1.

    mięso umyć, pokroić w grubszą kostkę, przyprawić i odstawić na 15 minut. po tym czasie obsmażyć na oleju, następnie dodać umyte i pokrojone w pół krążki białe części porów, przecier pomidorowy, sok z cytryny i cukier. Dodać kilka łyżek wody i dusić na małym ogniu do miękkości. Gdy gulasz będzie gotowy dodać łyżkę masła.

  • Rady

    Najlepiej podawać z ryżem i surówką.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, warzywa, por
  • 0 komentarzy

Dodane przez: frodocat

frodocat 2

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-08-14T20:54:33+02:00

67 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »