Gulasz fasolowo-ziemniaczny

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepis "podejrzałam" u jednej znajomej wegetarianki. Jednak taki gulasz powinien posmakować i tym, którzy kochają mięso.

  • 2 godz.

Składniki:

  • szklanka suchej fasoli Jaś
    10 młodych, małych ziemniaków
    cukinia
    puszka pomidorów
    duża cebula
    2 łyżki majeranku
    przyprawy (sól, pieprz itp.)
    dodatkowo: olej rzepakowy

Gulasz fasolowo-ziemniaczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę zalewamy wodą i moczymy całą noc. Następnie gotujemy do miękkości.
  • 2. Ziemniaki kroimy na połowy albo w ćwiartki - w zależności od wielkości. Gotujemy w wodzie, aby były miękkie.
  • 3. Rozgrzewamy olej na patelni i przesmażamy na nim posiekaną cebulę. Następnie dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię oraz pomidory. Doprawić majerankiem i pozostałymi przyprawami. Chwilę dusimy, aby wszystko było miękkie. Dodajemy fasolę i ziemniaki. Mieszamy.
  • 4. Możemy jeść :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy