Gulasz drobiowy z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Cebule i czosnek kroimy w kostkę i szklimy na odrobinie oleju. Następnie wrzucamy do dużego garnka.
2. Papryki kroimy w kostkę, podsmażamy na pozostałym tłuszczu i również dodajemy do cebuli.
3. Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach i wrzucamy do garnka. Smażymy, aż puszczą wodę. Po jej odparowaniu, wlewamy rosół i wrzucamy filety z kurczaka, pokrojone w kostkę. Dusimy ok. 30 minut.
4. Po tym czasie wrzucamy odsączoną kukurydzę.
5. Do połowy szklanki wody wrzucamy łyżkę mąki i intensywnie mieszamy. Dodajemy do reszty składników i gotujemy parę minut, mieszając.
6. Doprawiamy do smaku.
7. Najlepiej jest, podawać gulasz z ugotowanym ryżem, bądź kaszą.
Komentarze