Gulasz drobiowy z pekinką i orzeszkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min

Bardzo lekkie, sycące danie – w sam raz na cieplejsze dni. Świetnie smakuje ze świeżym pieczywem, polecam gorąco.

  • 35 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka 500g,
    2 marchewki,
    1/2 główki kapusty pekińskiej,
    2 cebule,
    100g orzeszków ziemnych,
    250ml bulionu drobiowego,
    1 łyżeczka sosu sojowego,
    sól,
    pieprz,
    papryka słodka,
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Orzeszki Dania główne Gulasz

Gulasz drobiowy z pekinką i orzeszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz drobiowy z pekinką i orzeszkami 1. Z kapusty usuwamy wierzchnie liście i szatkujemy ją. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Marchewkę obieramy i kroimy w słupki.
  • Gulasz drobiowy z pekinką i orzeszkami 2. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę.
  • Gulasz drobiowy z pekinką i orzeszkami 3. Na patelni podsmażamy mięso. Pod koniec smażenia dodajemy soli, pieprzu i słodkiej papryki.
  • Gulasz drobiowy z pekinką i orzeszkami 4. Zwiększamy ogień i kolejno na patelnię dodajemy kapustę, marchewkę i cebulę. Chwilkę podsmażamy i całość zalewamy gorącym bulionem.
  • Gulasz drobiowy z pekinką i orzeszkami 5. Dodajemy orzeszki i danie dusimy pod przykryciem około 20 minut aż warzywa zmiękną. Pod koniec duszenia dodajemy sos sojowy i doprawiamy potrawę przyprawami. Gulasz podawać posypany szczypiorkiem. Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować