Gulasz drobiowy

5 (161 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosty i szybki do przygotowania gulasz.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pierś z kurczaka 500 g,
    cebula 1 szt,
    papryka czerwona 1 szt,
    groszek mrożony 5 łyżek,
    czosnek 2 ząbki,
    przecier pomidorowy 1 szk,
    bulion drobiowy ¼ szk,
    papryka słodka mielona 1 łyżeczka,
    oregano 1 łyżeczka,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i drobno posiekać, paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę oraz czosnek, dodać paprykę, a na koniec pierś z kurczaka. Chwilę razem smażyć. Wlać bulion, przecier pomidorowy oraz dodać groszek. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i oregano. Gulasz podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować