Czeski Gulasz Ewy

4.5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Podobny gulasz jadłam ,ale musiałam go troszeczkę ulepszyć ,zrobić po swojemu

Składniki:

  • 1 łyżka smalec,
    * 1 szt cebula,
    * 2 szkl rosół,
    * 1 łyżka mąka,
    * czosnek 2 ząbki
    * kminek mielony 1/2 łyżeczki
    * majeranek,
    * Sól,
    * 1/2 kg szynka mięso,
    * 30 dag wołowina,
    * papryka słodka ok 1 łyżka
    * przyprawa grillowa ok 1/2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Czeski gulasz ewy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić z błon , umyć ,osuszyć . Pokroić w grubą kostkę . Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę . Usmażyć w rondlu na złoto na smalcu , następnie dodać mięso , obsmażyć wszystko razem . Teraz posolić , dodać kminek i paprykę ,przyprawy grillowej podlać rosołem i dusić przez godzinę pod przykryciem .Od czasu do czasu mieszając i podlewając.
  • 2. Następnie dodać wyciśnięty czosnek dodać mąką ,mieszać zagotować .
  • 3. Na koniec rozetrzeć majeranek w ręce i dodać do sosu .Wymieszać i odstawić .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować